Перевозки Украина-Евросоюз: проблемы и перспективы - Кебал, Иван Юрьевич; Мямлин, Сергей Сергеевич (Центр iнформацli•транспорту Украiни, ТОВ « Цифрова типографія», Харків, 2019)
RU: Наиболее грузоподъемным на суше является железнодорожный транспорт, несомненным плюсом которого стала низкая цена и универсальность - он подходит для любых видов грузов, в том числе и негабаритных. Однако возникают трудности при транспортировке грузов сообщением Украина-Евросоюз в виду разной ширины колеи (как известно, в большинстве стран Евросоюза она составляет 1435 мм, в то время как в Украине 1520 мм). В этой статье коротко рассматриваются пути решения этой проблемы.

UK: Найбільш вантажопідйомним на суші є залізничний транспорт, безсумнівним плюсом якого стала низька ціна і універсальність - він підходить для будь-яких видів вантажів, в тому числі і негабаритних. Однак виникають труднощі при транспортуванні вантажів повідомленням Україна-Євросоюз на увазі різної ширини колії (як відомо, в більшості країн Євросоюзу вона складає 1435 мм, в той час як в Україні 1520 мм). У цій статті коротко розглядаються шляхи вирішення цієї проблеми.
Перевезення Україна-Євросоюз: проблеми і перспективи
И. Кебал: ORCID 0000-0002-8408-8294, С. Мямлин: ORCID 0000-0002-9204-4435
Keywords: железнодорожный транспорт; Украина-Евросоюз; ширина колеи; залізничний транспорт; Україна-Євросоюз; ширина колії; railway transport; Ukraine-EU; gauge; КВВГ