Особенности использования компрессии научных текстов в процессе обучения студентов - Заваруева, Инна Ивановна (Національний університет «Острозька академія», 2014)
RU: В статье сделана попытка определить суть конспекта, рассмотрены его виды требования, предъявляемые к процессу конспектирования, дается анализ некоторых аспектов использования компрессии научных текстов при обучении студентов.

UK: В статті зроблено спробу визначити сутність конспекта, розглянуто його види та вимоги, які предявляються до процессу конспектування, проаналізовано деякі аспекти використання компресії наукових текстів під час навчання студентів.

EN: The paper attempts to define the essence of abstract, discussed his views of the requirements for the process of note-taking, provides an analysis of some aspects of the use of compression of scientific texts in teaching students.
Особливості використання компресії наукових текстів в процесі навчання студентів
Especially the Use of Compression of Scientific Texts in the Learning Process of Students
Keywords: компрессия текста; конспект; научный текст; текстовая информация; коммуникативная компетенция; компресія тексту; науковий текст; текстова інформація; комунікативна компетенція; compression of text; abstract; scientific text; the text information; communicative competence; КГД