Особливості охорони та використання торговельних марок в мережі Інтернет - Швець, Євгенія Сергіївна (Навчально-науковий інститут права КНУ імені Тараса Шевченка; Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності НАПрН України; УКРНОІВІ, Київ, 2024)
UKR: Торговельні марки є допоміжним інструментом реклами, спрямованим на привернення уваги споживачів, асоціювання та пізнаваність товарів та послуг, особливо в мережі Інтернет, де вона буде зареєстрована не тільки як торговельна марка, але й одночасно буде ім’ям домену, тобто адресою сайту. Для того, щоб споживач легко міг знайти торговельну марку в мережі Інтернет, вона повинна бути добре відомою. З розвитком цифрових технологій підприємці почали освоєння нової сфери технологій – сформувавши цифровий всесвіт – Метавсесвіт. Реєстрація торговельною маркою має вирішальне значення для боротьби з підробками. Як і в реальному світі, для подання позову про підробку NFT потрібна реєстрація торговельної марки, яка також полегшує розробку рекламних кампаній і можливостей ліцензування/співробітництва, що особливо важливо, коли компанії входять у Метавсесвіт. Іноді дуже складно визначити, хто саме винен у порушенні – власник Метавсесвіту або користвач, який у багатьох випадках є анонімним.

ENG: Trademarks are an additional advertising tool, aimed directly at the respect of people, association and recognition of goods and services, especially on the Internet, since it will not only be registered as a trademark, but also The name of the domain is the address of the site. In order for a student to easily find a brand on the Internet, he must be well-known. With the development of digital technologies, enterprises began to develop a new area of technology - forming a digital world - Metavsesvet. Registration of a trademark is of utmost importance for the fight against trademarks. As in the real world, submitting a call for NFTs requires trademark registration, which also facilitates the development of advertising campaigns and licensing/promotion opportunities, which is especially important if the company is part of Meta light Sometimes it is difficult to determine who is to blame for the destruction - the ruler of Metavsesvet or the koristvach, who in many cases is anonymous.
Features of the Protection and Use of Trademarks on the Internet
Є. Швець: ORCID 0000-0001-7396-6744
Keywords: торговельні марки; мережа Інтернет; Метавсесвіт; блокчейн; токени NFTc; токени NFT; таргетинг; контент; trademarks; Internet network; Metavsesvit; blockchain; NFT tokens; targeting; content; КІВтаУП; SOCIAL SCIENCES::Business and economics; LAW/JURISPRUDENCE::Private law::Intellectual property law