Удосконалена модель скочування відчепів з сортувальної гірки в умовах дії випадкових факторів - Таранець, Ольга Ігорівна (Залізничний транспорт України, 2014)
UK: У статті розглянута удосконалена імітаційна модель процесу скочування відчепів з сортувальної гірки. В запропонованій моделі, на відміну від існуючої, фактори, що діють на відчеп в процесі скочування, моделюються, як випадкові функції та випадкові величини.

RU: В статье рассмотрена усовершенствованная имитационная модель процесса скатывания отцепов с сортировочной горки. В предложенной модели, в отличие от существующей, факторы, действующие на отцеп в процессе скатывания, моделируются как случайные функции и случайные величины.

EN: The article deals the improved simulation model of rolling cuts from sorting hump. In the proposed model, unlike the existing factors acting on cuts the process rolling, modeled as random functions and random variables.
Усовершенствованная модель скатывания отцепов с сортировочной горки в условиях действия случайных факторов
Perfect Model of Rolling Cuts from Gravity Hump in the Conditions of Unknown Factors
Keywords: режими гальмування; відчеп; гарантований інтервал; сортувальна гірка; імітаційна модель; режимы торможения; отцеп; гарантированный интервал; сортировочная горка; имитационная модель; modes braking; unhook; guaranteed interval; sorting bitter; simulation model; КУЕР