Бібліотека вільного університету в Берліні. Екологічність як відповідь на виклики сучасності (презентація) - Степанюк, Олена Леонідівна (Дніпровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, 2020)
UK: Бібліотека Вільного Університету в Берліні – це бібліотека одного з найбільших навчальних закладів Німеччини. У статті розглядається функціональна організація і конструктивне рішення бібліотеки Вільного Університету в Берліні, яка стала не тільки центром інформації, але поєднала в собі центр підтримки наукових досліджень, підтримки та забезпечення навчального та освітнього процесу з екологічним простором. Бібліотека є прикладом здійснення філософії екологічності всіх процесів життєдіяльності організації, не применшуючи при цьому значущості наукової та інформаційної підтримки навчального процесу і наукових досліджень.

EN: The article considers the functional organisation and design of the Free University Library in Berlin, which has become not only an information centre, but also a centre for supporting research, supporting and providing education and training with a green space. The library is an example of how to implement the philosophy of sustainability in all processes of the organisation's life, without detracting from the importance of scientific and information support for the teaching and research process.
The Library of the Free University of Berlin. Environmental Friendliness as a Response to Modern Challenges (presentation)
О. Степанюк: ORCID: 0000-0003-3407-0077
Keywords: Вільний Університет в Берліні; Німеччина; філологічна бібліотека; зелена бібліотека; відкритий доступ; педагогічна діяльність; сервісність; Free University of Berlin; Germany; philological library; green library; open access; pedagogical activity; service