Особливості проєктного нейроменеджменту у сфері інтелектуального підприємництва - Мененко, Владислав Костянтинович; Петренко, Віталій Олександрович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2026)
UKR: У цій сттаті досліджується, як нейроменеджмент працює в світі інтелектуального бізнесу. Рішення в проєктах часто приймаються не логікою, а внутрішніми когнітивними процесами - їх тут аналізують. Замість звичних методів - акцент на тому, як мозок реагує в умовах інноваційної економіки. ШІ фігурує не як інструмент, а радше як партнер: породжує думки, підтримує новизну. Не все починається з ідеї - інколи початок у біологічних реакціях, коли лідерство виникає з активності нейронів. Творчість тут - не метафора, а стан, який можна побачити й виміряти. Допомога ШІ описана не через технології, а крізь повсякденне застосування в складних ситуаціях. Контекст важливий завжди, проте тут він - частина самого механізму управління.

ENG: This study explores how neuromanagement works in the world of intelligent business. Decisions in projects are often made not by logic, but by internal cognitive processes - they are analysed here. Instead of the usual methods - emphasis on how the brain reacts in an innovative economy. AI does not appear as a tool, but rather as a partner: it generates thoughts, supports novelty. Not everything starts with an idea - sometimes a beginning in biological reactions, when leadership arises from the activity of neurons. Creativity here is not a metaphor, but a state that can be seen and measured. AI help is not described through technology, but through everyday use in difficult situations. Context is always important, but here it is part of the management mechanism itself.
Features of Project Neuromanagement in the Field of Intellectual Entrepreneurship
В. Петренко: ORCID 0000-0001-5017-1674
Keywords: нейроменеджмент; проєктне управління; інтелектуальне підприємництво; штучний інтелект (AI); когнитивні технології; генерації ідей; прийняття рішень; лідерство; інноваційний менеджмент; neuromanagement; project management; intellectual entrepreneurship; artificial intelligence (AI); cognitive technologies; idea generation; decision-making; leadership; innovation manage; КІВтаУП; TECHNOLOGY; TECHNOLOGY::Information technology