Підвищення ефективності протибуксувальних систем електровозів - Кійко, Анатолій Іванович (Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, 2008)
UK: Досліджено підвищення ефективності роботи електровозів, що виражається в суттєвому зниженні їхніх енергетичних та експлуатаційних витрат за рахунок удосконалення протибуксувальних систем шляхом створення і впровадження мікропроцесорних систем виявлення граничних сил зчеплення і попередження буксування колісних пар.

RU: Исследованы повышения эффективности работы электровозов, выражается в существенном снижении их энергетических и эксплуатационных расходов за счет совершенствования противобуксовочной систем путем создания и внедрения микропроцессорных систем обнаружения предельных сил сцепления и предупреждения буксования колесных пар.
Повышение эффективности противобуксовочной систем электровозов
Keywords: електровози; колесні пари; рейки; динамічні процеси; буксування; мікропроцесорні пристрої; электровозы; колесные пары; рельсы; динамические процессы; буксования; микропроцессорные устройства; electric locomotives; wheelsets; rails; dynamic processes; slipping; microprocessor devices