О нормативном расчете местной устойчивости центрально сжатых тонкостенных стержней - Маневич, Аркадий Исаакович; Ракша, Сергей Васильевич (Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, 2003)
RUS: В работе предложена методика определения предельной гибкости элементов профиля (стенок и полок) центрально сжатых тонкостенных стержней, которая учитывает действительные условия защемления краев. Выполнен анализ результатов, полученных с использованием данного подхода.

UKR: В роботі запропонована методика визначення граничної гнучкості елементів профілю (стінок і полиць) центрально стиснутих тонкостінних стержнів, яка враховує дійсні умови защемлення країв. Виконано аналіз результатів, отриманих з використанням даного методу.

ENG: The proposed method of determining the maximum flexibility of profile elements (walls and shelves) centrally compressed thin-walled rods, which takes into account the actual conditions of pinching the edges. The analysis of the results obtained using this approach.
Про нормативний розрахунок місцевої стійкості центрально стиснутих тонкостінних стержнів
On Normative Calculation of the Local Stability of Centrally Compressed Thin-Walled Rods
С. Ракша: ORCID 0000-0002-4118-1341
Keywords: тонкостенные стержни; устойчивость; сжатие; предельная гибкость; тонкостінні стержні; стійкість; стискання; гранична гнучкість; thin-walled bars; stability; compression; limiting flexibility; КПММ