Спосіб обробки залізничних осей - Вакуленко, Ігор Олексійович; Перков, Олег Миколайович; Грищенко, Микола Миколайович (ДП "Український інститут промислової власності", м. Київ, 2008)
UK: Спосіб обробки залізничних осей включає аустенітизацію, примусове охолодження водою підматочинної частини, прискорене охолодження інших частин осі, загальний відпуск.

RU: Способ обработки железнодорожных осей включает аустенизацию, принудительное охлаждение водой подступичной части оси, ускоренное охлаждение других частей оси, общий отпуск.

EN: A method for treatment of railway axes comprises the austenitization, forced cooling with water of wheel seat, accelerated cooling of other axis part and general tempering.
Способ обработки железнодорожных осей
Method for Treatment of Railway Axes
І. Вакуленко: ORCID 0000-0002-7353-1916; М. Грищенко: ORCID 0000-0002-3690-5130
Keywords: МПК C21D 1/78; залізничні осі; виробництво колісних вісей; залізничний транспорт; патент; КТМ; КПММ