Вплив національного менталітету студента-іноземця на вибір стратегії навчання (особливості роботи зі студентами-індусами) - Філат, Тетяна Віталіївна; Ковтуненко, Олександр Васильович; Сербіненко, Людмила Миколаївна; Сидора, Мирослава Юріївна; Запорожець, Олена Сергіївна (ТДМУ,«Укрмедкнига», Тернопіль, 2018)
UK: У статті розглядається актуальна, але на сьогодні недостатньо вивчена проблема впливу особливостей національного менталітету на вибір стратегії навчання студентів з різних країн світу. З огляду на збільшення кількості студентів з Індії, які навчаються в ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України», перед викладачами стоїть завдання дослідити соціально-культурні, психологічні особливості, систему освіти, основні пріоритети та цілі цього контингенту студентів з метою, по-перше, розробки дієвих методів допомоги в процесі адаптації до нових умов життя в Україні. По-друге, вивчення специфіки національного менталітету сприятиме формуванню системи методичних прийомів і засобів, які зроблять навчальний процес більш ефективним та результативним. З огляду на актуальність проблеми перспективою подальших досліджень з цього питання є поглиблене вивчення національного характеру індусів, аналіз результатів навчальної роботи з урахуванням застосовуваних методів, визначення найбільш прийнятних і доцільних серед цього контингенту студентів.

RU: В статье рассматривается актуальная, но на сегодня недостаточно изученая проблема влияния особенностей национального менталитета на выбор стратегии обучения студентов из разных стран мира. Учитывая увеличение количества студентов из Индии, которые учатся в ГУ «Днепропетровская медицинская академия МЗ Украины», перед преподавателями стоит задача исследовать социально-культурные, психологические особенности, систему образования, основные приоритеты и цели этого контингента студентов с целью, во-первых, разработки действенных методов помощи в процессе адаптации к новым условиям жизни в Украине. Во-вторых, изучение специфики национального менталитета будет способствовать формированию системы методических приемов и средств, которые сделают учебный процесс более эффективным и результативным. С учетом актуальности проблемы перспективой дальнейших исследований по этому вопросу является углубленное изучение национального характера индусов, анализ результатов учебной работы с учетом применяемых методов, определение наиболее приемлемых и целесообразных среди этого контингента студентов.

EN: The article considers the actual but insufficiently studied for today the problem of influence of the peculiarities of the national mentality on the choice of the strategy of training students from different countries of the world. Considering the increasing number of Indian students studying at the “Dnipropetrovsk Medical Academy of Health Ministry of Ukraine”, teachers are faced with the task of studying the socio-cultural and psychological peculiarities, the educational system, the main priorities and objectives of this contingent of students firstly, with a view of developing effective methods of assistance in the process of adaptation to new living conditions in Ukraine. Secondly, the study of the specifics of the national mentality will contribute to the formation of a system of methodological techniques and tools that will make the learning process more effective and fruitful. Given the urgency of the problem, the prospect of further research on this subject is the in-depth study of the national nature of the Hindus, analysis of the results of academic work, taking into account the methods used, determining the most appropriate and relevant for this contingent of students.
Влияние национального менталитета студента-иностранца на выбор стратегии обучения (особенности работы со студентами-индусами)
Influence of the National Mentality of a Foreign Student on the Choice of Learning Strategy (Peculiarities of Working with Hindus Students)
Т. Філат: ORCID 0000-0002-9360-895X
Keywords: стратегія навчання студентів іноземців; особливості національного менталітету; методичні прийоми і засоби; стратегия обучения иностранных студентов; особенности национального менталитета; методические приемы и средства; the strategy of teaching foreign students; the peculiarities of the national mentality; methodological techniques and tools; КФП