Основи дослідження операцій у транспортних системах: приклади та задачі - Козаченко, Дмитро Миколайович; Вернигора, Роман Віталійович; Малашкін, Вячеслав Віталійович (Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Дніпропетровськ, 2015)
UKR: У навчальному посібнику викладено теоретичні відомості щодо побудови математичних моделей та розв’язання найбільш поширених оптимізаційних задач, спрямованих на удосконалення транспортних процесів. Для розв’язання задач використовуються сучасні математичні методи дослідження операцій: лінійне програмування, динамічне програмування, сітьове планування та управління, теорія масового обслуговування, імітаційне моделювання. Викладення матеріалу супроводжується відповідними прикладами. Посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів спеціальності 275 «Транспортні технології» при вивченні дисципліни «Дослідження операцій у транспортних системах».

RUS: В учебном пособии изложены теоретические сведения по построению математических моделей и решения наиболее распространенных оптимизационных задач, направленных на совершенствование транспортных процессов. Для решения задач используются современные математические методы исследования операций: линейное программирование, динамическое программирование, сетевое планирование и управление, теория массового обслуживания, имитационное моделирование. Изложение материала сопровождается соответствующими примерами. Пособие предназначено для студентов высших учебных заведений специальности 275 «Транспортные технологии» при изучении дисциплины «Исследование операций в транспортных системах».
Основы исследования операций в транспортных системах: примеры и задачи
Д. Козаченко: ORCID 0000-0003-2611-1350; Р. Вернигора: ORCID 0000-0001-7618-4617; В. Малашкин: ORCID 0000-0002-5650-1571
Keywords: навчальний посібник; математичні моделі; оптимізаційні задачі; транспортні процеси; лінійне програмування; динамічне програмування; імітаційне моделювання; учебное пособие; математические модели; транспортные процессы; линейное программирование; оптимизационные задачи; textbook; mathematical models; optimization problems; the transport processes; linear programming; НДЧ; КСВ; КУЕР