Залежність зусиль в шарнірах колодкових гальм від кута обхвату колодкою гальмівного шківа - Бондаренко, Леонід Миколайович; Жаковський, Олександр Дмитрович; Колбун, Віктор Вікторович; Пасічник, А. С. (Залізничний транспорт України, 2010)
UK: Вирішена задача рівноваги системи з колодковим гальмом і врахуванням кута обхвату колодкою гальмівного шківа; знайдено реакції в шарнірах гальма.

RU: Решенная задача равновесия системы с колодочным тормозом и учетом угла обхвата колодкой тормозного шкива; найдены реакции в шарнирах тормоза.

EN: Decided task of equilibrium of the system with a shoe tree brake and account of corner of circumference by the shoe tree of brake pulley; it is found a reaction in the hinges of brake.
Зависимость усилий в шарнирах колодкових тормозов от угла обхвата колодкой тормозного шкива
Л. Бондаренко: ORCID 0000-0001-6602-2745
Keywords: колодкові гальма; шарнір; шків; колодочные тормоза; шарнир; шкив; drum brakes; hinge; pulley; КПММ