До питання про науковість сучасної економічної теорії - Мямлін, Владислав Віталійович (Scientific Publishing Center “Sci-conf.com.ua”; Cognum Publishing House, 2023)
UKR: Показано, що сучасна ліберальна економічна теорія є науково не спроможною, оскільки оперує багатьма псевдонауковими категоріями такими, наприклад, як «прибуток», внаслідок чого економіка не працює та схильна до усяких негативних явищ: криз, інфляції, безробіттю тощо. Пропонується нова економічна конструкція – модель високоефективної національної економіки, в якій відсутні суперечності та яка набагато більше прискорить соціально-економічний розвиток суспільства й підвищить добробут держави та населення.

RUS: Показано, что современная либеральная экономическая теория является научно не состоятельной, поскольку оперирует многими псевдонаучными категориями такими, например, как «прибыль», вследствие чего экономика не работает и подвержена всяким негативным явлениям: кризисам, инфляции, безработице и т.п. Предлагается новая экономическая конструкция – модель высокоэффективной национальной экономики, в которой отсутствуют противоречия, и которая позволит ещё больше ускорить социально-экономическое развитие общества и повысить благосостояние государства и населения.
On the Issue of the Scientific Nature of Modern Economic Theory
К вопросу о научности современной экономической теории
В. Мямлін: ORCID 0000-0002-8008-9097
Keywords: економічна теорія; макроекономіка; криза економіки; наука; критерії науковості; псевдонаука; універсальні закони Всесвіту; модель високоефективної національної економіки; economic theory; macroeconomics; economic crisis; science; criteria of scientificity; pseudoscience; universal laws of the universe; model of highly efficient national economy; экономическая теория; макроэкономика; кризис экономики; наука; критерии научности; псевдонаука; универсальные законы Вселенной; модель высокоэффективной национальной экономики; КВВГ; SOCIAL SCIENCES; SOCIAL SCIENCES:: Social sciences:: Business and economics:: Economics