Ментальність чоловіків і жінок в аспекті теорії соціобіологічного есенціалізму - Купцова, Тетяна Анатоліївна (Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Дніпропетровськ, 2012)
UK: Розглядаються деякі теорії соціобіологічного есенціалізму по відношенню до ментальності чоловіків і жінок, шляхи подолання гендерного есенціалізму в освіті.

RU: Рассматриваются некоторые проблемы социобиологического эссенциализма в отношении ментальности мужчин и женщин, пути преодоления гендерного эссенциализма в образовании.

EN: Some theories of sociobiological essentialism concerning mental abilities of men and women, the ways of overcoming gender essentialism in education are considered in the article.
Ментальность мужчин и женщин в аспекте теории социобиологического эссенциализма
Mental Abilities of Men and Women in the Aspect of the Theory of Sociobiological Essentialism
Т. Купцова: ORCID 0000-0002-0876-0384
Keywords: гендер; гендерний стереотип; есенціалізм; андроцентризм; когнітивні здібності; гендер; гендерный стереотип; эссенциализм; андроцентризм; когнитивные способности; gender; gender stereotype; essentialism; androcentrism; mental abilities; КІМ