Пристрій для динамічного зондування нескельних грунтів (патент 11904) - Мямлін, Сергій Віталійович; Плахотник, Володимир Миколайович; Петренко, Володимир Дмитрович; Яришкіна, Лариса Олександрівна; Цепак, Станіслав Владиславович (ДП "Український інститут промислової власності", м. Київ, 2006)
UKR: Пристрій для динамічного зондування нескельних ґрунтів містить конус, нагвинчений на штангу, на верхній частині якої приварений шабот із вільно встановленою напрямною і молот, розміщений з можливістю вільного падіння з переміщенням по напрямній. При цьому конус виготовлений пустотілим.

RUS: Предлагаемое устройство для динамического зондирования нескального грунта содержит штангу, полый конический наконечник, установленный на штанге, опору с направляющими рельсами и молот, установленный с возможностью перемещения по направляющим рельсам под действием силы тяжести.

ENG: The proposed device for dynamic earth sounding contains a bar, a hollow cone tip, which is installed at the bar, a support with guide rails, and a hammer, which is installed with a possibility to move along the guide rails under gravity.
Устройство для динамического зондирования нескального грунта(патент 11904)
Device For Dynamic Earth Sounding (patent 11904)
С. Мямлін: ORCID 0000-0002-7383-9304; В. Петренко: ORCID 0000-0003-2201-3593
Keywords: МПК G01N 3/40; G01N 5/00; будівельна галузь; нескельні ґрунти; інженерні вишукування; динамічне зондування; патент; КВВГ; КХІЕ; КТОФ