Бульдозерне обладнання (патент 126493) - Главацький, Казимир Цезарович; Горбенко, Юрій Олександрович; Проскурня, Віталій Миколайович; Черкудінов, Володимир Едуардович (ДП «Український інститут промислової власності», Київ, 2018)
UKR: Бульдозерне обладнання включає традиційний бульдозерний відвал, оснащений бічними косинками та ножовою системою. Ножова система шарнірно встановлена в нижній частині відвала, має механізм повороту, рухому пластину, знімну насадку, її кріплення та кронштейни. При цьому ріжучі ножі ножової системи виконані з попарно з'єднаних пластин під заданим кутом, які додатково з'єднані між собою косинками та нижніми пластинами. Механізм повороту ножової системи включає шарнірно з'єднані між собою гідроциліндри, двоплечі важелі та тяги. Знімна насадка включає основну пластину, до якої попарно приєднані додаткові пластини під заданим кутом, що дорівнює куту з'єднання пластин ріжучих ножів. До кронштейнів, встановлених на нижніх площинах косинок ножової системи, шарнірно приєднані тяги. Двоплечі важелі шарнірно приєднані до кронштейнів, встановлених в тильній нижній частині традиційного бульдозерного відвала. Корпуси гідроциліндрів шарнірно приєднані до кронштейнів, встановлених у тильній верхній частині традиційного бульдозерного відвала. Рухома пластина має вушка, якими через прорізи фіксується до вушок, встановлених в тильній нижній частині традиційного бульдозерного відвала фіксаторами.
К. Главацький: ORCID 0000-0002-3353-2543
Keywords: МПК E02F 3/76; землерийнотранспортна машина; земляні роботи; бульдозерне обладнання; патент; КПМ