Основні тенденції конструктивного розвитку ходових частин деяких сучасних локомотивів - Даценко, Віктор Миколайович; Ботін, Олексій Володимирович; Лантух, Віталій Антонович (ДП "ДОСТ", м. Дніпро, 2019)
UK: Наведено основні особливості конструктивного виконання локомотивів однієї з провідних компанії виробників залізничної техніки. Основна увага приділена вдосконаленню конструкції ходових частин деяких сучасних локомотивів, що істотно поліпшує динамічні якості тягового рухомого складу при забезпеченні необхідних тягово-енергетичних характеристик.

RU: Приведены основные особенности конструктивного исполнения локомотивов одной из ведущих компании производителей железнодорожной техники. Основное внимание уделено совершенствованию конструкции ходовых частей некоторых современных локомотивов, существенно улучшает динамические качества тягового подвижного состава при обеспечении необходимых тягово-энергетических характеристик.

EN: The paper deals with main features for the locomotives structural design from one of the leading companies producers of railway technics. It focuses on improving the undercarriage construction of some modern locomotives, which significantly improves the dynamic qualities of the traction rolling stock while providing the necessary traction-energy characteristics.
Основные тенденции конструктивного развития ходовых частей некоторых современных локомотивов
Main Tendencies of Constructive Development of Undercarriages for Some Modern Locomotives
Keywords: локомотив; конструкція; кузов; ходова частина; візок; зв’язки; похилі тяги; тягові зусилля; динамічні показники; конструкция; ходовая часть; тележка; связи; наклонные тяги; тяговые усилия; динамические показатели; locomotive; construction; body; running parts; bogie; communication; oblique thrust; traction forces; dynamic performance; КТБМ