Бічна рама візка вагону - Пшінько, Олександр Миколайович; Мямлін, Сергій Віталійович; Кебал, Іван Юрійович; Шатов, Віктор Анатолійович; Мямлін, Сергій Сергійович; Селезньова, Юлія Володимірівна; Фесак, Валерій Юрійович (ДП “Український інститут промислової власності”, Київ, 2015)
UKR: Бічна рама візка вагона складається з верхнього горизонтального поясу з консолями, які утворюють буксові /щелепні/ прорізи, нижнього поясу, що переходить у похилі пояси, які з'єднують верхній і нижній пояси, утворюючи ресорний отвір з опорною площадкою під ресорне підвішування, на якій розміщені бонки і бурти для фіксації пружин ресорного підвішування, на бічних стінках ресорного прорізу розміщені направляючі для обмеження зміщення фрикційних клинів. Центральна частина верхнього поясу потовщена і має пряму конфігурацію, яка за допомогою радіусу R1 переходить у похилу площадку з ухилом а відносно до центральної частини. При цьому похила площадка за допомогою радіусу R2 переходить в пряму площадку, яка в свою чергу сполучається з консоллю радіусом R3.
Side Frame of Car Bogie
О. Пшінько: ORCID 0000-0002-1598-2970; С. Мямлін: ORCID 0000-0002-7383-9304; І. Кебал: ORCID 0000-0002-8408-8294; С. Мямлін: ORCID 0000-0002-9204-4435
Keywords: МПК B61F 5/52; залізничний транспорт; вантажнйи вагон; лита бічна рама візка; надійність конструкції рами; КВВГ; КУПББМ; ПКТБ