Дизайн-проєктування на основі інноваційності та креативності - Петренко, Віталій Олександрович; Фонарьова, Тетяна Анатоліївна; Маймур, Марія Феліксівна (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2025)
UKR: У статті розглядаються питання дизайн-проєктування на основі інноваційності та креативності, яке відіграє ключову роль у розвитку сучасного бізнесу та технологій. Ця тема досліджує важливість використання новаторських підходів у процесі створення дизайнерських рішень, що сприяє покращенню користувацького досвіду та конкурентоспроможності продуктів. У статті розглядаються стратегії та методики, які дозволяють поєднувати інноваційні технології з креативним підходом до дизайну. Автори акцентують увагу на важливості впровадження сучасних інструментів та практик у процесі проєктування, а також на вплив креативності на успіх продукту на ринку. Дослідження показує, що ефективна комбінація інноваційності та креативності в дизайні є ключовим чинником для досягнення відмінного результату та задоволення потреб користувачів.

ENG: The article discusses the issues of design based on innovation and creativity, which plays a key role in the development of modern business and technology. This topic explores the importance of using innovative approaches in the process of creating design solutions, which contributes to improving the user experience and competitiveness of products. The article examines strategies and techniques that allow combining innovative technologies with a creative approach to design. The authors emphasize the importance of implementing modern tools and practices in the design process, as well as the impact of creativity on the success of a product in the market. The study shows that an effective combination of innovation and creativity in design is a key factor in achieving excellent results and satisfying user needs.
Design Based on Innovation and Creativity
В. Петренко: ORCID 0000-0001-5017-1674; Т. Фонарьова: ORCID 0000-0001-7726-6999
Keywords: дизайн-проєктування; дизайн-мислення; креативність у дизайні; творчий процес в дизайні; промисловий зразок; інноваційні проєкти; design; design thinking; creativity in design; creative process in design; industrial design; innovative projects; КІВтаУП; SOCIAL SCIENCES