Розвиток комунікаційних моделей бібліотек ВНЗ - Колесникова, Тетяна Олександрівна (Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Київ, 2011)
UKR: В статті розглянуті комунікаційні моделі бібліотек внз, визначено їх особливості, здійснено їх опис. Проаналізовано посилення аспекту мас-медійної комунікації в діяльності бібліотек. Встановлений причинно-наслідковий зв'язок інформатизації, форм організації бібліотечної діяльності, еволюції комунікаційних моделей бібліотек внз.

RUS: В статье рассмотрены коммуникационные модели библиотек вузов, определены их особенности, осуществлено их описание. Проанализированы усиления аспекта масс-медийной коммуникации в деятельности библиотек. Установлена причинно-следственная связь информатизации, форм организации библиотечной деятельности, эволюции коммуникационных моделей библиотек вузов.

ENG: In the article the communication model libraries of universities are defined by their particular place of their description. The paper analyzed that an effect of communication of mass media has increased in library activities. The article defines causation of informatization, forms organization of library activities, evolution communication patterns of university libraries.
Development of Communication Models of University Libraries
Развитие коммуникационных моделей библиотек вузов
T. Колесникова: ORCID 0000-0002-4603-4375
Keywords: комунікаційна модель бібліотеки ВНЗ; етапи еволюції бібліотечних систем; інформатизація бібліотек внз; мас-медійна комунікація; гібридні моделі комунікації; communication model library of the university; stages in the evolution of library systems; information libraries; universities; mass media communications; hybrid communication model; коммуникационная модель библиотеки вуза; этапы эволюции библиотечных систем; информатизация библиотек вузов; масс-медийная коммуникация; гибридные модели коммуникации; НТБ