Спосіб формування багатогрупних составів на основному та допоміжному сортувальних пристроях - Бобровський, Володимир Ілліч; Сковрон, Ігор Ярославович (ДП "Український інститут промислової власності", м. Київ, 2010)
UKR: Спосіб формування багатогрупних составів на основному та допоміжному сортувальних пристроях полягає в накопиченні вагонів багатогрупних составів різних призначень на окремих коліях основного сортувального парку з подальшим їх сортуванням на допоміжному сортувальному пристрої. Багатогрупні состави із накопичених вагонів формують шляхом виконання двостороннього сортування згідно із складеним для кожного составу спеціальним планом маневрової роботи.

RUS: Способ формирования многогруппных составов на основном и вспомогательном сортировочных устройствах заключается в накоплении вагонов многогруппных составов различных назначений на отдельных путях основного сортировочного парка с последующей их сортировкой на вспомогательном сортировочном устройстве. Многогруппные составы из накопленных вагонов формируют путем выполнения двусторонней сортировки в соответствии с составленным для каждого состава специальным планом маневровой работы.

ENG: A method of forming multi-group trains on main and auxiliary marshalling devices consists in accumulation of cars of multi-group trains of different purposes on separate tracks of main marshalling park with subsequent marshalling thereof on the secondary marshalling device. The multi-group trains of accumulated cars are formed by performing two-way marshalling in accordance with a special schedule of shunting operations drawn for each of train.
Способ формирования многогруппных составов на основном и вспомогательном сортировочных устройствах
Method of Forming Multi-Group Trains on Main and Auxiliary Marshalling Devices
В. Бобровский: ORCID 0000-0001-8622-2920; И. Сковрон: ORCID 0000-0003-0697-2698
Keywords: МПК B61B 1/00; залізничний транспорт; експлуатація сортувальних пристроїв; формування багатогрупних составів; спеціальний план маневрової роботи; патент; КСВ