Косий стик - Уманов, Марк Іонович; Вердієва, Ельнара Рамізкизи (ДП "Український інститут промислової власності", м. Київ, 2009)
UK: Косий стик складається з рухомої рейки типу Р65, яка закріплена до рейкової пліті, та закріпленої гострякової рейки типу ОР65, що приварена до рамної чи до ходової рейки стрілочного переводу в залежності від місця розташування пліті. До кінця пліті приварена гострякова рейка типу ОР65, яка розміщена на тих самих подушках, що й закріплена гострякова рейка.

RU: Косой стык состоит из подвижного рельса типа Р65, который закреплен к рельсовой плети, и закрепленного острякового рельса типа ОР65, приваренного к рамному или к ходовому рельсу стрелочного перевода в зависимости от местоположения плети. К концу плети приварен остряковый рельс типа ОР65, который размещена на тех же подушках, что и закрепленный остряковый рельс.

EN: Bevel joint consists of movable rail of type P65 fixed to rail branch and fixed switch rail of type OP65 welded to frame or running rail of turnout mechanism depending on place of position of branch. To the end of the branch switch rail of type OP65 is welded, this is placed on same pads with fixed switch rail.
Косой стык
Bevel Joint
Keywords: МПК E01B 31/00; залізничний транспорт; рейкові пліті; рухомі рейки; патент; КККГ