Напружено-деформований стан виробки подвійного призначення, що споруджується способом пілот-тунелю - Кириченко, Поліна Олександрівна (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2026)
UKR: Магістерська робота виконана на 62 сторінках, містить 21 ілюстрацію, 6 таблиць та 17 використаних джерел. В магістерській роботі виконано аналіз літературних джерел, присвячених науково-технічній задачі спорудження виробок подвійного призначення із врахуванням технології та з’ясуванням його впливу на формування напружено-деформованого стану. Розглянуто особливості технології спорудження способом пілот-тунелю. Розроблена скінченно-елементна модель виробки подвійного призначення, що споруджується способом пілот-тунелю (плоска і просторова постановки). Проведений чисельний аналіз оправи виробки подвійного призначення, що споруджується способом пілот-тунелю. Визначено параметри напружено-деформованого стану виробки подвійного призначення з урахуванням поетапності розкриття. Мета дослідження – визначення параметрів напружено-деформованого стану виробки подвійного призначення, що споруджується способом пілот-тунелю. Об’єкт дослідження – виробка подвійного призначення. Метод дослідження – метод скінченних елементів.

ENG: The master's thesis consist of 62 pages, contains 21 illustrations, 6 tables and 17 sources. In the master's thesis analyzes literary sources devoted to the scientific and technical problem of constructing dual-purpose workings, taking into account technology and clarifying its influence on the formation of a stressed-deformed state. The features of the construction technology using the pilot tunnel method are considered. A finite element model of a dual-purpose working constructed using the pilot tunnel method is developed (plane and spatial settings). A numerical analysis of the frame of a dual-purpose working constructed using the pilot tunnel method is carried out. The parameters of the stressed-deformed state of a dual-purpose working are determined, taking into account the staged nature of the opening. The purpose of the research is to determine the parameters of the stressed-deformed state of a dual-purpose working constructed using the pilot tunnel method. The object of the study is a dual-purpose working. The research method is the finite element method.
Stress-strain state of a dual-purpose working constructed using the pilot tunnel method
НАУКОВИЙ КЕРІВНИК: Тютькін, Олексій Леонідович
Keywords: магістерська робота; метрополітен; перегінний тунель; виробка подвійного призначення; спосіб пілот-тунелю; напружено-деформований стан; метод скінченних елементів; master's thesis; metro; running tunnel; dual-purpose mining; pilot tunnel method; stress-strain state; finite element method; КТІ ДІІТ; ВКР; TECHNOLOGY