Сільська школа: соціальна роль і перспективи розвитку (препринт) - Кривчик, Геннадій Георгійович; Євсєєва, Галина Петрівна (Ліра, Дніпропетровськ, 2016)
UK: Проблема функціонування сільської школи в нинішніх реформаційних умовах є надзвичайно актуальною для оновлення сучасної України. Досліджено роль та функції сільської школи. Показано взаємозалежність розвитку аграрного сектору й наявності молоді на селі.

RU: Проблема функционирования сельской школы в нынешних условиях реформирования общества является чрезвычайно актуальной для обновления современной Украины. Исследованы роль и функции сельской школы. Показана взаимозависимость развития аграрного сектора и наличия молодежи в селе.

EN: The article represents an analysis of the social role of village general schools in education and professional training of the.
Сельская школа: социальная роль и перспективы развития (препринт)
The Village School: Social Role and Future Development (preprint)
Г. Кривчик: ORCID 0000-0001-7504-4575
Keywords: сільське господарство; село; селянство; загальноосвітня школа; освіта і професійне навчання; підростаюче покоління; економічний і демографічний розвиток; сельское хозяйство; крестьянство; общеобразовательная школа; образование и профессиональная учеба; подрастающее поколение; экономическое и демографическое развитие; agriculture; village; peasantry; general school; education and professional training; rising generation; economic and demographic development; КУ