Використання теорії антикрихкості в моделюванні індивідуального порогу інтоксикації управлінських систем - Козенкова, Владислава Дмитрівна; Козенков, Дмитро Євгенович (ГО «Європейська наукова платформа», Вінниця–Відень, 2026)
UKR: У статті обґрунтовано методологічну необхідність застосування теорії антикрихкості для когнітивного захисту управлінських систем в умовах інформаційної ентропії. Доведено, що традиційні моделі менеджменту не враховують індивідуальний поріг інтоксикації (IPT), що ініціює каскадну деградацію рішень. Ключовий акцент зроблено на перевагах антикрихкого підходу: здатності системи трансформувати хаос у ресурс для розвитку управлінського капіталу. Запропоновано перехід до проактивної адаптації через асинхронні фільтри та Deep Work.

ENG: The article substantiates the methodological necessity of applying the theory of antifragility for the cognitive protection of management systems under conditions of information entropy. The authors demonstrate that traditional management models fail to account for the individual intoxication point threshold (IPT), triggering a cascade of decision-making degradation. A key emphasis is placed on the advantages of the antifragile approach: the system's ability to transform chaos into a resource for developing managerial capital. A transition to proactive adaptation through asynchronous filters and Deep Work is proposed.
Application of Antifragility Theory in Modeling the Individual Intoxication Point Threshold of Management Systems
В. Козенкова: ORCID 0000-0003-4159-4610; Д. Козенков: ORCID 0000-0001-5432-0155
Keywords: інформаційна інтоксикація; поріг інтоксикації (IPT); когнітивний ресурс; антикрихкість; інформаційна ентропія; antifragility; cognitive protection; information entropy; intoxication point threshold (IPT); managerial capital; КМЕУіСГД; SOCIAL SCIENCES; SOCIAL SCIENCES::Business and economics