Розпорядження правами на торговельні марки - Петренко, Віталій Олександрович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2025)
UKR: Розпорядження правами на торговельну марку регулює взаємовідносини між власниками торговельних марок та третіми сторонами. У цій статті досліджується поняття та види розпоряджень правами на торговельну марку, а також правові аспекти їх використання. Розглядаються питання передачі, ліцензування та інших форм розпорядження правами на торговельну марку з метою забезпечення ефективного використання та захисту інтелектуальної власності в умовах сучасного ринкового середовища.

ENG: The disposal of trademark rights regulates the relationship between trademark owners and third parties. This article examines the concept and types of disposal of trademark rights, as well as the legal aspects of their use. The issues of transfer, licensing and other forms of disposal of trademark rights are considered in order to ensure the effective use and protection of intellectual property in the modern market environment.
Disposal of Trademark Rights
В. Петренко: ORCID 0000-0001-5017-1674
Keywords: торговельні марки; договірні відносини; правове регулювання; розпорядження виключними правами на торговельну марку; правовласники; ліцензійний договір; договір про передачу виключних прав; договір комерційної концесії; комерційне використання; trademarks; contractual relations; legal regulation; disposal of exclusive rights to a trademark; rightholders; license agreement; agreement on the transfer of exclusive rights; commercial concession agreement; commercial use; КІВтаУП; SOCIAL SCIENCES::Business and economics; LAW/JURISPRUDENCE::Private law::Intellectual property law