Коэффициенты мощности и реактивной мощности трамваев - Костин, Николай Александрович; Саблин, Олег Игоревич; Шейкина, Ольга Григорьевна; Никитенко, Анатолий Владимирович (Національний гірничий університет, Дніпропетровськ, 2013)
RUS: В статье на основе полученных реализаций тягового напряжения и тока трамваев типа Т-3Д с плавным регулированием мощности, выполнены расчеты активной, реактивной и полной мощностей, с помощью которых были определены фактические значения коэффициента мощности и коэффициента реактивной мощности реально действующих трамваев с реостатным и импульсным регулированием.

UKR: В статті на основі отриманих реалізацій тягової напруги та струму трамваїв типу Т-3Д з плавним регулюванням потужності виконано чисельні розрахунки активної, реактивної та повної потужностей, що дозволило визначити фактичні значення коефіцієнта потужності і коефіцієнта реактивної потужності реально діючих трамваїв з реостатним та імпульсним регулюванням.

ENG: In the paper the numerical calculations of active, reactive and total powers are done using the voltage-current records of the trams T-3D with smooth regulation of running power. It allows to define the power coefficients and the coefficient of reactive power for the trams with rheostatic and pulse control.
Коефіцієнти потужності і реактивної потужністі трамваїв
Coefficients of Power and Reactive Power of Trams
Н. Костин: ORCID 0000-0002-0856-6397, О. Саблин: ORCID 0000-0001-6784-648X, О. Шейкина: ORCID 0000-0002-5367-2674, А. Никитенко: ORCID 0000-0002-6426-5097
Keywords: коэффициент; мощность; реактивная; тяговый; напряжение; ток; трамвай; коефіцієнт; потужність; реактивна; тяговий; напруга; струм; coefficient; power; reactive; traction; voltage; current; tram; КТЕМ