Ефективність рекуперації електроенергії в системі електротранспорту з інверторними тяговими підстанціями постійного струму - Саблін, Олег Ігорович; Босий, Дмитро Олексійович; Кузнецов, Валерій Геннадійович; Баб’як, Микола Олександрович; Косарєв, Євген Миколайович; Губський, Петро Вячеславович (Вiнницький нацiональний технiчний унiверситет, Винница, 2016)
UK: Подані результати експериментального дослідження ефективності роботи інверторних підстанцій системи тягового електропостачання постійного струму в режимі рекуперації енергії. Встановлено, що інвертування надлишкової енергії рекуперації поїздів не забезпечує її оптимального розподілення та належного режиму напруги в тяговій мережі, що потребує розробки відповідних організаційних та технічних заходів з боку організації руху поїздів та тягового електропостачання. Показники якості енергії рекуперації на приєднаннях 35 кВ тягових підстанцій знаходяться в області гранично-допустимих значень, встановлених стандартом.

RU: Приведены результаты экспериментального исследования эффективности работы инверторных подстанций системы тягового электроснабжения постоянного тока в режиме рекуперации энергии. Установлено, что инвертирование избыточной энергии рекуперации поездов не обеспечивает ее оптимальное распределение и надлежащий режим напряжения в тяговой сети, что требует разработки соответствующих организационных и технических мероприятий со стороны организации движения поездов и тягового электроснабжения. Показатели качества энергии рекуперации на присоединениях 35 кВ тяговых подстанций находятся в области предельно допустимых значений, установленных стандартом.

EN: There have been presented the results of experimental study of the performance of inverter substations of electric traction system of direct current in the mode of recuperation. There has been found that inversion aimed to excess energy recovery of trains does not provide optimal distribution and proper mode voltage in the traction network, which requires the development of appropriate organizational and technical measures for the organization of train movement and traction power supply. Quality indicators of energy recovery at the connectors 35 kV traction substations are within the scope of maximum permissible values established by the standard.
Эффективность рекуперации электроэнергии в системе электротранспорта с инверторными тяговыми подстанциями постоянного тока
The Efficiency of Recuperation the Electric Power in Electric Transport System with Inverter DC Traction Substations
О. Саблін: ORCID 0000-0001-6784-648X; Д. Босий: ORCID 0000-0003-1818-2490; В. Кузнецов: ORCID 0000-0003-4165-1056; М. Баб’як: ORCID 0000-0001-5125-9133; Є. Косарєв: ORCID 0000-0003-3574-7414; П. Губський: ORCID 0000-0002-0216-7256
Keywords: рекуперація електроенергії; інверторні підстанції; тягове електропостачання; зовнішнє електропостачання; режим напруги; якість електроенергії; рекуперация электроэнергии; инверторные подстанции; тяговое электроснабжение; внешнее электроснабжение; режим напряжения; качество электроэнергии; energy recovery; inverter substation; traction power supply; external power supply; voltage mode; power quality; КИСЕ; КТТ (ЛФ)