Вплив схеми навантаження на однорідність розподілу деформації при пластичній течії вуглецевої сталі - Вакуленко, Ігор Олексійович (Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Дніпропетровськ, 2005)
UK: Дослідження субструктури холоднокатаних низьковуглецевих сталей показали, що після 20 % обтискування вже достатньо великі об’єми фериту мають періодичну дислокаційну структуру подібну дислокаційним чарункам. Після двох-чотирьох циклів знакозмінного згину спостерігається підвищення однорідності розподілу мікротвердості фериту при зниженні рівномірності розподілу дислокацій в середині чарунок.

RU: Исследования субструктуры холоднокатаных низкоуглеродистых сталей показали, что после 20 % обжатия уже большие объемы феррита обладают периодическими дислокационными структурами подобными дислокационным ячеистым. После двух-четырех циклов знакопеременного изгиба наблюдается повышение однородности распределения микротвердости феррита при снижении равномерности распределения дислокаций внутри ячеек.

EN: Investigations of the substructure of cold-rolled low-carbon steels have shown that after 20 % pressurization the already big volumes of ferrite have periodic dislocation structures similar to dislocation cells. After two to four alternating bending cycles, an increase in the homogeneity of distribution of ferrite micro-hardness can be observed, along with a decrease of homogeneity of distribution of dislocations inside individual cells.
Влияние схемы нагрузки на однородность распределения деформации при пластичном течении углеродистой стали
The Effect of Circuit Loading on Distribution Uniformity of Deformation during the Plastic Flow of Carbon Steel
І. Вакуленко: ORCID 0000-0002-7353-1916
Keywords: субструктура холоднокатаних низьковуглецевих сталей; 20 % обтискування; великі об’єми ферриту; періодична дислокаційна структура; субструктура холоднокатаных низкоуглеродистых сталей; 20 % обжатие; большие объемы феррита; периодическая дислокационная структура; substructure of cold-rolled low-carbon steels; 20 % pressurization; big volumes of ferritebig volumes of ferrite; periodic dislocation structures; КТМ