Розробка методик розрахунку характеристик ЕРС з асинхронним тяговим приводом - Бака, Богдан Олегович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2021)
UKR: Робота присвячена розробці та дослідженню методів розрахунку характеристик регульованих частотою асинхронних тягових двигунів. В першому розділі проведений принцип регулювання асинхронного тягового двигуна. В другому розділі розглянута еквівалентна схема заміщення та аналіз основних співвідношень для асинхронної регульованої частотою електромашини та її характеристики. Третій розділ присвячено розрахунку параметрів схеми заміщення асинхронної електромашини за результатами експериментальних досліджень. Також розглянута методика врахування зміни ступеня насичення кола намагнічування. В четвертому розділі викладена методика визначення робочих та електротягових характеристик асинхронного електродвигуна АД 914У, здійснено їх розрахунок з урахуванням зміни ступеня насичення магнітної системи. В п’ятому розділі здійснений розрахунок робочих та електротягових характеристик асинхронного електродвигуна АД 914У без урахування ступеня насичення магнітної системи та здійснено їх порівняння з характеристиками розрахованими у четвертому розділі, оцінено величину похибки за рахунок нехтування зміни ступеня насичення магнітної системи.
Development of Methods for Calculating the Characteristics of Electric Rolling Stock with Asynchronous Traction Drive
Keywords: аналіз; характеристика; мeтoдикa; розрaхунок; aсинхронний тягoвий двигун; асинхронний тяговий привод; analysis; characterization; methodology; calculation; asynchronous traction motor; asynchronous traction drive; ВКР; КЕРС