Закономірності напружено-деформованого стану металевих автодорожніх мостів - Федченко, Валерія Юріївна (Дніпровський національний університет залізничного транспорту ім. акад. В. Лазаряна, Дніпро, 2020)
UK: В магістерській роботі проведено визначення закономірностей напружено-деформованого стану металевих автодорожніх мостів. Робота складається з 5 розділів. В першому розділі дається загальна характеристика мосту на основі якого буде запроектована плита. В другому розділі стисло описуються розрахункові схеми і методи сталевих прогонових будов. В третьому розділі проводиться моделювання двох варіантів мосту з різними видами верхніх ортотропних плит (за першим варіантом – трапецієподібні повздовжні ребра, за другим – смугові повздовжні ребра). В четвертому розділі розраховуємо дані варіанти мосту аналітичним методом. В п’ятому розділі описані вимоги безпеки праці під час влаштування металевої нерозрізної прогонової будови на автодорожніх мостах та дії працівників в аварійній ситуації при локально несправній лінії електропередачі у місці підключення ручного електричного інструменту.

EN: In the master's work the regularities of stress-strain state of metal road bridges are determined. The work consists of 5 sections. The first section gives a general description of the bridge on the basis of which the slab will be designed. The second section briefly describes the calculation schemes and methods of steel girder structures. In the third section, two variants of the bridge with different types of upper orthotropic slabs are modeled (according to the first variant - trapezoidal longitudinal ribs, according to the second - striped longitudinal ribs). In the fourth section we calculate these variants of the bridge by the analytical method. The fifth section describes the safety requirements for the installation of a metal continuous girder structure on road bridges and the actions of workers in an emergency situation with a locally faulty power line at the connection of a hand-held power tool.
Regularities of Stress-Strain State of Metal Road Bridges
Keywords: нерозрізна система; трапецієподібне повздовжнє ребро; смугове повздовжнє ребро; напружено-деформований стан; continuous system; trapezoidal longitudinal rib; stripe longitudinal rib; stress-strain state; ВКР