Електромагнітний контактор - Бондаренко, Максим Вікторович (ДП "Український інститут промислової власності", м. Київ, 2008)
UKR: Електромагнітний контактор, що містить електромагнітний привід, виконаний у вигляді П-подібної скоби, якір, втягуючу котушк у, рухомий та нерухомий контакти, дугогасну котушку та дугогасну камеру, який відрізняється тим, що паралельно до контактів за допомогою затискних пластин під'єднано тиристор.

RUS: Электромагнитный контактор содержит электромагнитный привод, исполнен в виде П-образной скобы, якорь, втягивающую катушку, подвижный и неподвижный контакты, дугогасительная катушку и дугогасительная камеру. Параллельно контактам с помощью защитных пластин подсоединен тиристор.

ENG: An electromagnetic switch comprises an electromagnetic drive made as flat-topped clamp, an armature, an attraction coil, movable and fixed contacts, an arc-suppression coil, an explosion chamber. Thyristor is connected in parallel to contacts with help of protective plates.
Электромагнитный контактор
Electromagnetic Switch
Keywords: МПК H01H 33/00; дугогасна котушка; електромагнітний контактор; дугогасна камера; тиристор; патент