Вітчизняна історіографія польського руху Опору в Україні - Слободянюк, Микола Анатолійович (Національний гірничий університет, Дніпропетровськ, 2015)
UKR: Ця стаття присвячена з'ясуванню рівня освітлення історії польського руху Опору в українській літературі. У статті здійснений та порівняльний аналіз, встановлюється тенденції та перспективна тематика подальших досліджень.

RUS: Эта статья посвящена выяснению уровня освещения истории польского движения Сопротивления в украинской литературе. В статье осуществлен и сравнительный анализ, устанавливается тенденции и перспективная тематика дальнейших исследований.

ENG: This paper deals with the level determination of the readiness of history of the Polish resistance movement in the Ukraine literature. The paper contains an intensional analysis and comparative analysis, identify trends and promising subjects for further research.
Отечественная историография польского движения Сопротивления в Украине
The Patriotic Historiography of Polish Resistance Movement in Ukraine
М. Слободянюк: ORCID 0000-0003-2218-0818
Keywords: історіографія; польський рух Опору; Армія Крайова; підпіллі; историография; польское движение Сопротивления; Армия Крайова; подполье; historiography; polish resistance Movement; Armija Crajowa; underground; КУ