Розрахунки та аналіз енергетичних показників електроприводу електровозів ДЕ1 - Коваль, Володимир Володимирович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2022)
UKR: Дипломна бакалаврська робота виконана на 48 сторінках, містить 15 ілюстрацій, 2 таблиць та 17 використаних джерел. В бакалаврській роботі виконано імовірнісно-статистичну обробку статистичних даних живлячої напруги і тягового струму електровоза ДЕ1, були проведені розрахунки та проаналізовані коефіцієнти потужностей тягового електроприводу. Також визначено втрати активної потужності в електродвигуні приводу та розраховано коефіцієнт корисної дії електроприводу електровоза ДЕ1. Сформульовані основні вимоги охорони для захисту навколишнього середовища та обслуговуючого персоналу. Мета дослідження ‒ розробка методики розрахунку та аналізу таких енергетичних показників як коефіцієнт корисної дії і коефіцієнтів потужностей для тягового електроприводу електровоза ДЕ1 з урахуванням імовірнісного (стохастичного) характеру зміни живлячої його напруги та тягового струму.

ENG: Thesis is completed on 48 pages, contains 15 illustrations, 2 tables and 17 sources used. In the bachelor's work the probabilistic-statistical processing of statistical data of supply voltage and traction current of electric locomotive DE1 was performed, calculations were performed and power coefficients of traction electric drive were analyzed. The losses of active power in the electric motor of the drive are also determined and the efficiency of the electric drive of the electric locomotive DE1 is calculated. The basic requirements of environmental protection and service personnel are formulated. The purpose of the study is to develop a methodology for calculating and analyzing such energy indicators as efficiency and power factors for traction electric drive electric locomotive DE1, taking into account the probabilistic (stochastic) nature of changes in its supply voltage and traction current.
Calculation and Analysis of the Energy indicators of the Electric Drive of Electric Locomotives DE1
Keywords: випадкові процеси; тяговий струм; електровоз; реєстрограма; гістограма; втрати потужності; енергетичні показники; коефіцієнт потужності; random processes; traction current; electric locomotive; register; histogram; power loss; energy indicators; power factor; КЕТЕМ