Розрахунок системи електропостачання для частини енергетичної системи між підстанціями Ж-3 110 кВ. Вимикачі тягових підстанцій змінного струму - Сідорін, Володимир Вадимович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2025)
UKR: Мета роботи – розрахунок системи електропостачання між підстанціями Ж-3 110 кВ. Методи дослідження. Вирішення поставлених завдань здійснювалося з використанням теоретичних матеріалів у даній галузі, методів математичного програмування та програмного комплексу PVsyst. Для досягнення даної мети виконано розрахунок навантажень на систему тягового електропостачання, вибір контактної мережі, проведено механічний розрахунок контактної підвіски, розрахунок струмів короткого замикання та вибір основного обладнання тягової підстанції, виконано проектування сонячної електростанції, розрахунок кабельної лінії електропересилання та вибір параметрів релейного захисту кабельної лінії. Результатами роботи являються визначені значення струмів фідерів та підстанцій, струмів короткого замикання на всіх приєднаннях, вибір трансформаторів, вимикачів та роз’єднувачів, визначення обладнання для сонячних станцій. Дані результати можуть стати основою для розробки системи електропостачання між підстанціями Ж-3 110 кВ

ENG: The purpose of the work is to calculate the power supply system between the 110 kV substations Zh-3. Research methods. The tasks were solved using theoretical materials in this field, mathematical programming methods, and the PVsyst software package. To achieve this goal, the loads on the traction power supply system were calculated, the contact network was selected, a mechanical calculation of the contact suspension was performed, short-circuit currents were calculated, and the main equipment of the traction substation was selected. The design of a solar power plant was carried out, the cable power transmission line was calculated, and the parameters of the cable line relay protection were selected. The results of the work are the determined values of feeder and substation currents, short-circuit currents at all connections, the selection of transformers, circuit breakers, and disconnectors, and the determination of equipment for solar stations. These results can form the basis for the development of a power supply system between 110 kV substations Zh-3
Calculation of the Power Supply System for Part of the Power System Petween Substations Zh-3 110 kV. Circuit Breakers of AC traction Substations
Keywords: електропостачання; контактна мережа; тягові підстанції; релейний захист; вимикачі; power supply; contact network; traction substations; solar power plant; relay protection; circuit breakers; ВКР; КІСЕ; TECHNOLOGY