Способи охорони об’єктів інтелектуальної власності у сфері харчування - Швець, Євгенія Сергіївна; Таран, Н. С. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, Київ, 2024)
UKR: Передумовою розвитку суб’єктів сфери харчування є використання об’єктів інтелектуальної власності, які перетворюються на інновації, що здатні в майбутньому підвищити конкурентоспроможність та за рахунок передачі майнових прав дозволять отримати додатковий прибуток. Такі об’єкти відносяться до різних інститутів інтелектуальної власності – авторських і суміжних прав, промислової власності, засобів індивідуалізації товарів і послуг, а також, нетрадиційних об’єктів інтелектуальної власності.

ENG: A prerequisite for the development of entities in the food sector is the use of intellectual property objects that turn into innovations that can increase competitiveness in the future and, due to the transfer of property rights, will allow to obtain additional profit. Such objects belong to various institutions of intellectual property - copyright and related rights, industrial property, means of individualization of goods and services, as well as non-traditional objects of intellectual property.
Methods of Protection of Intellectual Property Objects in the Field of Food
Є. Швець: ORCID 0000-0001-7396-6744
Keywords: сфера харчування; об’єкти інтелектуальної власності; ноу-хау; рецептура; правова охорона; заявочні документи; food industry; intellectual property objects; know-how; recipe; legal protection; application documents; КІВтаУП; LAW/JURISPRUDENCE::Private law::Intellectual property law; SOCIAL SCIENCES