Підвищення ефективності захисту електричних силових кіл електрорухомого складу - Карзова, Оксана Олександрівна (Донецький інститут залізничного транспорту, 2014)
UK: В роботі за допомогою проведеного дослідження визначено доцільність використання в схемах електрорухомого складу постійного струму запропонованого автором низьковольтного пристрою захисту від коротких замикань на сучасній елементній базі, який реагує не тільки на струми короткого замикання але й на швидкість зміни струму.

RU: В статье с помощью проведенного исследования определена целесообразность использования в схемах электроподвижного состава постоянного тока предложенного автором низковольтного устройства защиты от коротких замыканий на современной элементной базе, которое реагирует не только на токи короткого замыкания но и на скорость изменения тока.

EN: In an article with the study determined the feasibility of using in the circuits electromotive structure proposed by the author DC low-voltage protection device against short circuits on modern base that responds not only to the short-circuit currents but also on the rate of change of current.
Повышение эффективности защиты электрических силовых цепей электроподвижного состава
Improving the Protection of Electrical Power Circuits of Electric Rolling Stock
О. Карзова: ORCID 0000-0003-3607-1188
Keywords: коротке замикання; пристрій захисту; тягові електродвигуни; швидкість зростання струму; електрорухомий склад; електровоз; час спрацьовування; короткое замыкание; устройство защиты; тяговые электродвигатели; скорость нарастания тока; электроподвижной состав; время срабатывания; short-circuit protection device; traction motors; the growth rate of current; electromotive composition; electric; response time; КЕТЕМ