Дослідження показників продуктивності роботи портових перевантажувальних комплексів - Вусик, Ярослав Владиславович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2024)
UKR: Магістерська дипломна виконана на 64 сторінках, містить 10 ілюстрацій, 5 графіків та 10 таблиць. У роботі розглянуто загальну характеристику чорноморських портів Одеса (Україна), Варна (Болгарія), Констанца (Румунія), Самсун (Туреччина) та варіанти обробки суден в одному порту з різним числом технологічних ліній і для заданого обсягу вантажних робіт, розрахункового типу судна та структури вантажопотоку, що склалося. Також визначити оптимальну кількість технологічних ліній на обробці судна, що відповідає мінімуму наведених витрат по комплексу «порт-флот», потреба в технічних та трудових ресурсах, а також охарактеризувати продуктивність обробки суден на перевантаженні металів та оптимізувати нормативи обробки судна в порту.

ENG: The master's thesis is 64 pages long, contains 10 illustrations, 5 graphs and 10 tables. The work deals with the general characteristics of the Black Sea ports of Odesa (Ukraine), Varna (Bulgaria), Constanta (Romania), Samsun (Turkey) and options for handling ships in one port with a different number of technological lines and for a given volume of cargo operations, design type vessel type and the existing cargo flow structure. Also, to determine the optimal number of technological lines for ship handling, which corresponds to the minimum of the port-fleet complex, the need for technical and labor resources, and characterize the resources, as well as to characterize the productivity of ship handling at transshipment of metals and optimize the standards of ship handling in the port.
Study of Performance Indicators of Port Transshipment Complexes
Keywords: трейлер; термінал; перевантажувальний комплекс; логістичний комплекс; докери-механізатори; контейнер; trailer; terminal; transshipment complex; logistics complex; mechanized dockworkers; container; ВКР; КПММ; TECHNOLOGY