Використання гнучких анкерів з висадженою головкою при виробництві закладних виробів - Марочка, Віталій Владиславович; Бадюл, П. О (Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Дніпропетровськ, 2013)
UK: Мета. Технологічність виконання та безперечна якість дугоконтактного зварювання забезпечили використання даної технології при виробництві закладних деталей залізобетонних мостів. Особливо актуальною дана технологія є при виробництві закладних деталей кріплення бар’єрного огородження автодорожніх мостів. Методика. Аналіз існуючих норм розрахунку та порівняння їх з європейським и нормами доводить необґрунтованість їх використання для розрахунку закладних виробів з гнучкими анк ерами з висадженою головкою. У галузі конструювання та виробництва закладних виробів на Україні скла лась ситуація, коли діючі норми розрахунку не дають можливості використання широко відомих у всьому світі типових рішень закладних виробів, заставляючи кожного підрядника займатись власним їх вироб ництвом за застарілими методиками. Результати. Дана робота доводить необхідність запровадження Європейських норм розрахунку закладних виробів. Наукова новизна. Доведено необґрунтованість надмірних за пасів, закладених у вітчизняні норми. Практична значимість. Результати роботи можуть широко використовуватись у залізобетонних мостах.

RU: Цель. Технологичность выполнения и бесспорное качество дугоконтактной сварки обеспечили использование данной технологии при производстве закладных деталей железобетонных мостов. Особенно актуальной данная технология является при производстве закладных деталей крепления барьерного ограждения автодорожных мостов. Методика. Анализ существующих норм расчета и сравнение их с европейскими нормами доказывает необоснованность их использования для расчета закладных изделий с гибкими анкерами с высаженной головкой. В области конструирования и производства закладных изделий на Украине сложилась ситуация, когда действующие нормы расчета не дают возможности использования широко известных во всем мире типичных решений закладных изделий, заставляя каждого подрядчика заниматься собственным их производством по устаревшим методикам. Результаты. Данная работа доказывает необходимость внедрения Европейских норм расчета закладных изделий. Научная новизна. Доказана необоснованность чрезмерных запасов, заложенных в отечественные нормы. Практическая значимость. Результаты могут широко использоваться в железобетонных мостах.

EN: Purpose. Stud Welding Technology is relevant in the manufacture of anchor plates fixing barrier protection of highway and road bridges. Methodology. Analysis of the existing rules for calculating and comparing them with European standards proves the invalidity of their use for the calculation of anchor plates with concrete anchors. In the field of design and manufacture of anchor plates in Ukraine there is situation, that the current design standards do not allow the possibility of using the well-known standard solutions of anchor plates, forcing each contractor to produce them in-house for obsolete technology. Findings. This work is demonstrating the need to introduce European standards of designing anchor plates. Originality. This work is demonstrated the need to implement European standards of calculate of anchor plates. Practical value. The results can be used in reinforced concrete bridges.
Использование гибких анкеров с высаженной головкой при производстве закладных изделий
The Use of Concrete Anchors in the Production of Anchor Plates
В. Марочка: ORCID 0000-0001-8856-5708
Keywords: бар’єрне огородження; закладна деталь; гнучкий анкер з висад женою головкою; дугоконтактне зварювання; методи розрахунку; барьерное ограждение; закладочная деталь; гибкий анкер с высаженной головкой; дугоконтактная сваркаметоды расчета; дугоконтактная сварка; методы расчета; barrier protection; anchor plate; concrete anchor; stud welding; methods of calculation; КМТ