Історія реформування залізниць України - Тесленко, Тетяна Вікторівна (Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Дніпропетровськ, 2012)
UK: Проаналізовано програмні документи щодо структурної реформи залізниць України, представлені до впровадження протягом 2006-2012 років, етапність, терміни проведення кожного етапу, заходи, передбачені кожним етапом.

RU: Проанализировано программные документы, представленные для внедрения на протяжении 2006-2012 гг., предусматривающие проведение структурной реформы железных дорог Украины, этапность, сроки проведения каждого этапа, мероприятия, включенные в каждый этап.

EN: Position papers, presented for introduction during 2006-2012г.г, are analysed, foreseeing the leadthrough of structural reform of railways of Ukraine, stage, terms of leadthrough of every stage, measures, plugged in every stage.
История реформирования железных дорог Украины
History of the Reform of Railways in Ukraine
Т. Тесленко: ORCID 0000-0002-5810-3569
Keywords: структурна реформа; корпоратизація; реструктуризація; реорганізація; інфраструктура; вертикально інтегрована виробничо-технологічна система; корпоративні права; вантажні компанії-оператори; структурная реформа; корпоратизация; реструктуризация; реорганизация; инфраструктура; вертикально интегрированная производственно-технологическая система; корпоративные права; грузовые компании-операторы; structural reform; corporatization; restructuring; reorganization; infrastructure; apeak computer-integrated production-technological system; corporate rights; freight companies-operators; КЕМ