Загальний курс транспорту - Капіца, Михайло Іванович; Кислий, Дмитро Миколайович; Десяк, Андрій Євгенійович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023)
UKR: У підручнику викладено загальні відомості про транспортну систему України та світу в цілому, також показаний зв'язок усіх видів транспорту між собою, який утворює єдину транспортну систему. Приведена техніко-економічна характеристика основних видів транспорту, основні переваги та недоліки, схеми та порівняння видів транспорту між собою. Розглянуті основні засади організації перевізного процесу, сучасні тенденції розвитку транспорту та транспортної системи в цілому, наукові проблеми та шляхи їх вирішення. Підручник призначений для опанування навчальної дисципліни «Загальний курс транспорту» зі спеціальності 073 «Менеджмент». Ліцензовано за ліцензією Creative Commons Attribution (CC BY-NC-SA 4.0).

ENG: The textbook contains general information about the transport system of Ukraine and the world as a whole, and also shows the connection of all types of transport with each other, which forms a single transport system. Technical and economic characteristics of the main types of transport, main advantages and disadvantages, schemes and comparison of types of transport are given. The main principles of the organization of the transport process, modern trends in the development of transport and the transport network as a whole, scientific problems and ways to solve them are considered. The textbook is intended for mastering the educational discipline "General course of transport" from the specialty from specialty 073 "Management". Licensed under a Creative Commons Attribution License (CC BY-NC-SA 4.0).
General Course of Transport
M. Капіца: ORCID 0000-0002-3800-2920; Д. Кислий: ORCID 0000-0002-4427-894X; А. Десяк: ORCID 0000-0001-8650-5242
Ліцензія Creative Commons «Attribution-NonCommercial-ShareAlike» (4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) («Із зазначенням авторства – Некомерційна – Поширення на тих самих умовах») 4.0 Міжнародна
Keywords: підручник; відкритий підручник; відкриті освітні ресурси; ліцензія CC BY-NC-SA 4.0; транспортна система; транспорт; логістика; показники роботи; залізничний транспорт; автомобільний транспорт; водяний транспорт; повітряний транспорт; трубопровідний транспорт; промисловий транспорт; перевізний процес; вантажообіг; пасажиропотік; транспортний коридор; тарифи; транспортне сполучення; транспортний засіб; потяг; локомотив; Укрзалізниця; open textbook; open educational resources; license CC BY-NC-SA 4.0; transport system; transport; logistics; performance indicators; railway transport; road transport; water transport; air transport; pipeline transport; industrial transport; transport process; freight traffic; passenger flow; transport corridor; tariffs; transport connection; vehicle; train; locomotive; Ukrzaliznytsia; License Creative Commons «Attribution-NonCommercial-ShareAlike»; OER; КЛ; TECHNOLOGY