Накопичувач сонячної електростанції для балансування виробітку електроенергії - Песцов, Владислав Вадимович (Дніпровський національний університет транспорту ім. акад. В. Лазаряна, 2020)
UKR: У дипломної роботі йдеться про вирішення проблеми балансування виробітку електроенергії за допомогою накопичувачів сонячної електростанції. Існуючі в енергосистемі генеруючі джерела фактично знаходяться на стадії вичерпання фізичних можливостей для забезпечення добового регулювання та раціональних режимів роботи електростанцій, тому вже найближчим часом необхідне виконання їх реконструкції, а також введення нових високоманеврових потужностей. Мета дослідження – проаналізувати та вирішити сучасних проблем об’єднаної енергетичної системи України. Предмет дослідження - інтеграція систем накопичення в систему сонячних електростанцій, визначення їх ефективності, надійності, та фінансової доцільності. Методологія і методи дослідження - при вирішенні поставлених завдань в роботі виконані узагальнення і аналіз матеріалів науково - технічної літератури, використані методи математичного аналізу та імітаційного моделювання в програмних пакетах Matlab / Simulink, методи обробки статистичних даних, методи теоретичних та експериментальних досліджень.

ENG: The thesis is about solving the problem of balancing electricity generation with the help of solar power plants. Existing generating sources in the power system are actually at the stage of exhaustion of physical capabilities to ensure daily regulation and rational operation of power plants, so in the near future it is necessary to perform their reconstruction and the introduction of new high-maneuverability. The purpose of the study is to analyze and solve current problems of the unified energy system of Ukraine. The subject of research - the integration of storage systems in the system of solar power plants, determining their efficiency, reliability and financial feasibility. Methodology and research methods - in solving the tasks in the work performed generalizations and analysis of scientific and technical literature, used methods of mathematical analysis and simulation in software packages Matlab / Simulink, methods of statistical data processing, methods of theoretical and experimental research.
Solar Power Plant Storage to Balance Electricity Generation
Keywords: базова генерація; баланс потужності; встановлена потужність; діапазон потужності; мінімально-допустимий склад обладнання; сонячна електростанція; base generation; minimum allowable equipment composition; installed power; power balance; solar power plant; power range; ВКР