Вертикальное взаимодействие пути и экипажа с использованием магнитной опоры ступенчатого типа - Фришман, Е. М.; Уманов, Марк Ионович (Днепропетровский национальный университет железнодорожного транспорта имени академика В. Лазаряна, Днепропетровск, 2008)
UK: Розглядається система магнітної опори (магнітної підвіски – МП) ступінчатого типу на основі постійних магнітів. Аналізуються вертикальні сили взаємодії магнітних систем колії та екіпажу в залежності від геометричних та фізичних параметрів МП.

RU: Рассматривается система магнитной опоры (магнитной подвески-МП) ступенчатого типа на основе постоянных магнитов. Анализируются вертикальные силы взаимодействия магнитных систем пути и экипажа в зависимости от геометрических и физических параметров МП.

EN: The system of magnetic support (magnetic suspension – MS) using permanent magnets for suspension is under consideration. The permanent magnets are arranged in stepped order. The vertical interaction forces between magnetic systems of the track and the vehicle in dependence on geometrical and physical parameters of the MS are analyzed.
Вертикальна взаємодія колії та екіпажу з використанням магнітної опори ступеневої типу
The Vertical Interaction Path and Crew with Using the Magnetic Support of Step-Shaped Type
Keywords: магнітна опора; магніт; колія; магнитная опора; магнит; путь; magnetic support; magnet; the track; КККГ