Проблеми розвитку інновацій на регіональному рівні в Україні - Копитко, Василь Іванович (Тернопільський національний економічний університет, Тернопіль, 2016)
UK: Розглядаються основні напрями інноваційного розвитку економіки регіонів, що сприяє активізації інноваційної діяльності економічних агентів, ініціює оновлення технологій, дозволяє вирішувати соціально-економічні проблеми. Пропонується розробити концепцію управління формуванням регіональної інноваційної системи, що базується на системі теоретико-методологічних положень сучасних концепцій соціально-економічного розвитку: технологічної системи індустріальних кластерів, інноваційних структур, і охоплює цілі, завдання, функції, фактори, елементи і модель цієї регіональної інноваційної системи. Ця концепція виступатиме як теоретичне обґрунтування управління формуванням інновацій у регіоні, відображатиме напрямки практичного її застосування, дозволить забезпечити міжгалузевий перелив капіталу, передбачити концепцію інноваційної трансформації науки і освіти в регіоні та формування інноваційного середовища на основі розвитку людського капіталу.

RU: Рассматриваются основные направления инновационного развития экономики регионов и способствует активизации инновационной деятельности экономических агентов, инициирует обновление технологий, позволяет решать социально-экономические проблемы. Предлагается разработать концепцию управления формированием региональной инновационной системы, основанной на системе теоретико-методологических положений современных концепций социально-экономического развития: технологической системы индустриальных кластеров, инновационных структур, и охватывает цели, задачи, функции, факторы, элементы и модель этой региональной инновационной системы. Эта концепция будет выступать как теоретическое обоснование управления формированием инноваций в регионе, отражающую направления практического ее применения, позволит обеспечить межотраслевой перелив капитала, предусмотреть концепцию инновационной трансформации науки и образования в регионе и формирование инновационной среды на основе развития человеческого капитала.

EN: The main directions of innovative development of regional economy, that contribute to enhance innovation activity of economic agents, initiate updating technology and can solve social and economic problems. It is proposed to develop the concept of management of forming regional innovation system which is based on a system of theoretical and methodological provisions of modern concepts of social and economic development, technological systems, industrial clusters, innovative structures and includes goals, objectives, functions, factors, elements and model of regional innovation systems. This concept will serve as a theoretical basis for the management of innovation formation in the region. It will reflect the practical areas of application in the region, ensure cross-sectoral flow of capital, apply the concept of innovative transformation of science and education in the region and create innovative environments through the development of human capital.
Проблемы развития инноваций на региональном уровне в Украине
Problems of Innovations Development at the Regional Level in Ukraine
В. Копитко: ORCID 0000-0003-2457-1505
Keywords: економіка регіону; інновації; інноваційна діяльність; перелив капіталу; управління інноваційним розвитком; соціально-економічний розвиток; экономика региона; инновации; инновационная деятельность; перелив капитала; управление инновационным развитием; социально-экономическое развитие; economy of the region; innovation; innovation activity; flow of capital; innovative development management; social and economic development; КГП (ЛФ)