Діагностування двигунів постійного струму стрілочних електроприводів - Карлюкова, Аліна Юріївна (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2021)
UK: Магістерська дисертація виконана на 64 сторінок, 6 таблиць, 24 рисунки, 20 джерел літератури. У дисертації досліджуються проблеми діагностування двигунів постійного струму стрілочних електроприводів. Виконано статистичний аналіз відмов пристроїв СЦБ, оцінено електромеханічні характеристики двигунів типу МСП-0,25 й можливі несправності в них. Запропоновано удосконалений метод технічної діагностики стану двигунів постійного струму шляхом осцилографування робочого струму. Розроблена математична модель двигуна постійного струму з послідовним збудженням в пакеті Simulink для визначення його параметрів і алгоритми для визначення несправностей в стрілочному двигуні постійного струму. Мета дослідження – удосконалення технології обслуговування двигунів постійного струму стрілочних електроприводів. Об’єкт дослідження – процес технічного обслуговування стрілочних двигунів постійного струму. Предмет дослідження – методи та засоби контролю стану двигунів постійного струму стрілочних приводів. Методи дослідження – основні закони з теорії електротехніки та електричних машин, вищої математики, чисельного аналізу, статистики.

EN: The master's thesis is made on 64 pages, 6 tables, 24 figures, 20 literature sources. The dissertation examines the problems of diagnosing direct current motors of switch electric drives. Statistical analysis of signaling device failures was carried out, electromechanical characteristics of MSP-0.25 motors and their possible malfunctions were evaluated. An improved method for technical diagnostics of the state of DC motors by oscillography of the operating current is proposed. A mathematical model of a DC motor with sequential excitation has been developed in the Simulink package for determining its parameters and algorithms for determining faults in a DC switch motor. The purpose of the research is to improve the technology of servicing direct current motors of switch electric drives. The object of research is the process of maintenance of direct current switch motors. The subject of the research is methods and techniques for monitoring the state of direct current motors of switch drives. Research methods are the basic laws of the theory of electrical engineering and electrical machines, higher mathematics, numerical analysis, statistics.
Diagnostics of DC Motors of Switch Point
Keywords: стрілочний електропривод; двигун постійного струму; осцилографування; робочий струм; діагностування; switch point electric drive; DC motor; oscillographing; operating current; diagnostics; ВКР; КАТ