Дослідження шляхів та способів підвищення ефективності підготовки пасажирських вагонів з врахуванням вимог інтероперабельності - Кисіль, Соломія Мирославівна (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2024)
UKR: Магістерська робота складається з вступу, 5-и розділів основної частини і висновків. Загальний обсяг тексту – 78 сторінок, бібліографія - 71 найменувань, 2 таблиці, 7 рисунків. Метою даної роботи є пошук інноваційних технічних рішень для підвищення ефективності процесів підготовки пасажирських вагонів до перевезень. Це вимагає детального аналізу досвіду країн Європейського Союзу, США та інших, з метою вдосконалення та забезпечення безпеки руху як на внутрішніх, так і на міжнародних маршрутах. Предметом дослідження є система технічного обслуговування та підготовки пасажирських вагонів у контексті вимог та стандартів України, а також аналіз досвіду країн Європейського Союзу, США та інших, що може призвести до удосконалення внутрішніх процесів та впровадження кращих практик. Автором роботи виконано та проведений аналіз ефективності поточної системи технічного обслуговування та підготовки пасажирських вагонів, нормативних документів та наукових робіт пов’язаних з підготовкою пасажирських вагонів до перевезень, системний підхід до реформування пасажирських перевезень в Україні. Детально досліджено типовий технологічний процес підготовки пасажирських вагонів до перевезень та запропоновані шляхи його удосконалення. Наведені шляхи та напрямки підвищення ефективності підготовки пасажирських вагонів у рейс. Досліджені математичні моделі, які можна використати для підвищення ефективності підготовки пасажирських вагонів у рейс. Підсумовуючи свою роботу, автор зробив висновок про необхідність впровадження інноваційних підходів та технологій для оптимізації цих процесів.

ENG: The Master's thesis consists of an introduction, 5 chapters in the main part, and conclusions, with a total text volume of 78 pages, including 71 bibliography entries, 2 tables, and 7 figures. The aim of this work is to seek innovative technical solutions to enhance the efficiency of the processes involved in preparing passenger wagons for transportation. This necessitates a detailed analysis of the experiences of European Union countries, the United States, and others, with the goal of improving and ensuring the safety of both domestic and international routes. The subject of the research is the system of technical maintenance and preparation of passenger wagons within the context of Ukrainian requirements and standards, coupled with an analysis of the experiences of European Union countries, the United States, and others. This analysis aims to contribute to the improvement of internal processes and the adoption of best practices. The author of the thesis has conducted an analysis of the effectiveness of the current system of technical maintenance and preparation of passenger wagons, normative documents, and scientific works related to the preparation of passenger wagons for transportation. The research takes a systemic approach to the reform of passenger transportation in Ukraine. A detailed investigation of the typical technological process of preparing passenger wagons for transportation has been carried out, and proposed ways of its improvement are presented. The study explores mathematical models that can be used to enhance the efficiency of preparing passenger wagons for service. In conclusion, the author emphasizes the necessity of implementing innovative approaches and technologies to optimize these processes.
Research on Ways and Means to Improve the Efficiency of Preparing Passenger Wagons, Taking into Account the Requirements of Interoperability
Keywords: пасажирські вагони; технічне обслуговування; підготовка до перевезень; ефективність; надійність; безпека; міжнародні перевезення; passenger wagons; technical maintenance; transportation preparation; efficiency; reliability; safety; international transportation; ВКР; КТІ; TECHNOLOGY::Industrial engineering and economy