Інституціонально-еволюційні трансформації інтелектуального потенціалу в контексті системи суспільного відтворення - Головкова, Людмила Степанівна (Steyr, Austria, 2018)
UK: Трансформаційні процеси, що відбуваються в усіх без винятку сферах України, не могли не торкнутися системи суспільного відтворення. Інституціонально-еволюційні зрушення притаманні в першу чергу такій економічній складовій як інтелектуальний потенціал. Потенціал виникає в економічному просторі тільки тоді, коли в ньому з’являється відповідній інтелектуальний капітал. Нагромадження інтелектуального капіталу для досягнення стратегічної мети залежить від його складових, економічного простору, де його використання призведе до збільшення доданої вартості, еволюційних та революційних змін. Необхідність інституційного шляху розвитку економіки країни, використання науково-технічного й інтелектуального потенціалу України для відродження та виходу з кризи, вихід на міжнародні ринки за рахунок економічного розквіту регіонів є настільки очевидною, наскільки одночасно є складною проблемою.

RU: Трансформационные процессы, происходящие во всех без исключения сферах Украины, не могли не коснуться системы общественного воспроизводства. Институционально-эволюционные сдвиги присущи в первую очередь такой экономической составляющей как интеллектуальный потенциал. Потенциал возникает в экономическом просторе только тогда, когда в нем появляется соответствующей интеллектуальный капитал. Накопление интеллектуального капитала для достижения стратегической цели зависит от его составляющих, экономического пространства, где его использование приведет к увеличению добавленной стоимости, эволюционных и революционных изменений. Необходимость институционального пути развития экономики страны, использования научно-технического и интеллектуального потенциала Украины для возрождения и выхода из кризиса, выход на международные рынки за счет экономического расцвета регионов настолько очевидна, насколько одновременно является сложной проблемой.
Институционально-эволюционные трансформации интеллектуального потенциала в контексте системы общественного воспроизводства
Л. Головкова: ORCID 0000-0001-5473-6644
Keywords: інтелектуальний потенціал; інтелектуальний капітал; розвиток економіки України; интеллектуальный потенциал; интеллектуальный капитал; развитие экономики Украины; КФЕБ