Забезпечення безпеки руху на залізничних переїздах - Возняк, Олег Михайлович; Гаврилюк, Володимир Ілліч (Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, 2016)
UK: У монографії розглянуто сучасний стан безпеки на залізничних переїздах, методи його оцінки, організаційні заходи та технічні методи та засоби щодо підвищення безпеки руху, економічні методи оцінки їх ефективності. Велику увагу приділено експлуатаційно-технічним вимогам щодо облаштування переїзної сигналізації, схемам та пристроям автоматики на переїздах, які використовуються на залізницях, а також перспективним мікропроцесорним системам автоматичної переїзної сигналізації. Монографія розрахована на інженерно-технічних працівників залізничної галузі, які займаються питаннями проектування і експлуатації пристроїв автоматики на переїздах, а також на студентів, які навчаються за спеціальністю «Автоматика та автоматизація на транспорті» та «Системи управління рухом поїздів».

RU: В монографии рассмотрено современное состояние безопасности на железнодорожных переездах, методы его оценки, организационные мероприятия и технические методы и средства по повышению безопасности движения, экономические методы оценки их эффективности. Большое внимание уделено эксплуатационно-техническим требованиям по обустройству переездной сигнализации, схемам и устройствам автоматики на переездах, которые используются на железных дорогах, а также перспективным микропроцессорным системам автоматической переездной сигнализации. Монография рассчитана на инженерно-технических работников железнодорожной отрасли, которые занимаются вопросами проектирования и эксплуатации устройств автоматики на переездах, а также на студентов, обучающихся по специальности «Автоматика и автоматизация на транспорте» и «Системы управления движением поездов».
Обеспечение безопасности движения на железнодорожных переездах
О. Возняк: ORCID 0000-0002-7163-9026, В. Гаврилюк: ORCID 0000-0001-9914-5733
Keywords: монографія; залізничний переїзд; безпека руху; економічні методи; сигналізація; автоматика; залізниці; железнодорожный переезд; безопасность движения; экономические методы; сигнализация; железные дороги; railroad crossing; driving safety; economic methods; signaling; automation; railroads; КАТЗ; КТТ (ЛФ)