Історія становлення та розвитку механіко-будівельного відділу Київського відділення Російського технічного товариства (кінець ХІХ - поч. ХХ століть) - Довганюк, Степан Степанович (Запорізький національний університет, Запоріжжя, 2015)
UK: У статті на основі протоколів засідань і звітів Київського відділення Російського технічного товариства розглянуто період становлення та розвитку Механіко-будівельного відділу. Особлива увага приділена часу його відкриття. Проаналізовано діяльність персонального складу Механікобудівельного відділу КВ РТТ за період 1888-1911 рр. Акцентовано актуальність розвитку механікобудівельних напрямів на залізничному транспорті.

RU: В статье на основе протоколов заседаний и отчетов Киевского отделения Русского технического общества рассмотрен период становления и развития Механико -строительного отдела. Особенное внимание уделено моменту его открытия. Проанализирована деятельность персонального состава Механико-строительного отдела КО РТО за период 1888-1911 годы. Акцентировано внимание актуальности развития механико-строительных направлений на железнодорожном транспорте.

EN: The period of formation аnd development of Месhаnical аnd Construction Department is considered оn the basis of reports аnd minutes of meetings of the Kyiv branch of Russian Тесhnical Society. Particular attention was paid to the tiіme of its opening. The activity of the Месhаnіcal аnd Construction Department staff HF PTT for the period 1888-1911 years was analysed. The attention was focused оn the relevance of тесhаnics аnd construction trends іn the rail transport.
История становления и развития механико-строительного отдела Киевского отделения Русского технического общества (конец XIX - нач. ХХ века)
History of Formation and Development of Mechanical and Construction Department of Kyiv Branch of Russian Technical Society (end of ХІХ- Beg. ХХ Centuries)
С. Довганюк: ORCID 0000-0003-1320-3192
Keywords: залізничний транспорт; наукові товариства; наука; техніка; прогрес; железнодорожный транспорт; научные общества; техника; прогресс; rail traпsport; scientific society; sсіеnсе; technology; progгess; КВВГ