Дослідження теплових втрат через повітряні прошарки огороджуючих конструкцій будівель - Довбишов, Олександр Іванович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2022)
UKR: Магістерська робота виконана на 63 сторінках, містить 13 ілюстрацій та 9 використаних джерел. Розроблена математична модель процесу руху та теплообміну у склопакеті вікна будівель. За допомогою математичної моделі визначено поле швидкості, температур та коефіцієнт тепловіддачі в залежності від відносної ширини склопакету. Результати роботи можливо використовувати при проектуванні нових вікон та дослідженні існуючих прошарків в огороджуючих конструкціях будівель.

ENG: The master's thesis consist of 63 pages, contains 13 illustrations and 9 sources. A mathematical model of the movement and heat exchange process in the double-glazed windows of buildings has been developed. With the help of a mathematical model the field of speed, temperatures and the heat transfer coefficient were determined depending on the relative width of the glass unit. The results of the work can be used in the design of new windows and the study of existing layers in the enclosing structures of buildings.
Study of Heat Losses through Air layers of Enclosing Structures of Buildings
Keywords: склопакет; рівняння руху; теплообмін; математична модель; коефіцієнт теплопередачі; double-glazed window; motion equation; heat exchange; mathematical model; heat transfer coefficient; ВКР; КІСЕ